Ştiri Martie 2014

Donează 2% din impozitul tău !

Sâmbătă, 21 Februarie 2015

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze doi la sută din impozitul pe veniturile obţinute în anul precedent către o entitate nonprofit.

Aceasta opţiune nu vă costă nimic!

Dacă nu o folosiţi, suma respectivă rămâne statului.

Direcţionând această sumă către Arhiepiscopia Râmnicului, sprijiniţi desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de cult, a activităţilor culturale şi social filantropice, sprijiniţi ajutorarea persoanelor cu o situaţie socială precară, sau a familiilor cu mulţi copii din parohii.

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a participat la lansarea volumului „Agapologia. Logodna iubirii cu libertatea - eseuri”

Marţi, 1 Aprilie 2014

Biblioteca Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea a fost astăzi, 31 martie, gazda lansării volumului „Agapologia. Logodna iubirii cu libertatea - eseuri”, apărut la Editura Reîntregirea sub semnătura scriitorului Ilorian Păunoiu. La eveniment a luat parte și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt dedicat momentului cultural.

Source: 
arhiram.ro

Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Arhiepiscopia Râmnicului

Luni, 31 Martie 2014

Cercurile pedagogice ale profesorilor de religie vâlceni s-au reunit astăzi, 31 martie 2014, la Mănăstirea Hurezi, veche vatră de spiritualitate românească şi tradiţie creştină ortodoxă, ctitoria domnitorului martir Constantin Brâncoveanu.

Source: 
arhiram.ro

Activități catehetice și social filantropice la Râmnicu Vâlcea

Luni, 31 Martie 2014

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și îndrumarea Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în Eparhia Râmnicului s-au desfășurat noi activități catehetice și social-filantropice.

Continuarea Proiectului Sfânta Euharistie – Taina vindecării și îndumnezeirii noastre, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”

Source: 
arhiram.ro

Slujire Arhierească la Mănăstirea vâlceană „Înălţarea Sfintei Cruci” din comuna Mălaia

Duminică, 30 Martie 2014

În Duminica a IV-a din Postul Mare, „a Sfântului Ioan Scărarul”, astăzi, 30 martie 2014, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a vizitat tânăra obşte monahală a Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci” din comuna Mălaia, judeţul Vâlcea.

Bucuria duhovnicească a fost îndoită prin săvârşirea Sfintei Liturghii şi a slujbei de sfinţire a picturii şi catapetesmei noului paraclis cu hramul „Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul”, construit în corpul de chilii al mănăstirii.

Source: 
arhiram.ro

Duminica a IV-a din Postul Mare la Catedrala Arhiepiscopală

Duminică, 30 Martie 2014

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 30 martie 2014, în Duminica a IV-a din Postul Mare, numită şi a Sfântului Ioan Scărarul. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi ai catedralei în frunte cu Părintele Eclesiarh Protos. Sebastian Mihalcea.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de către Prof. Marian Cristi Stroe.

Source: 
arhiram.ro

Duminica a IV-a din Postul Mare

Duminică, 30 Martie 2014

În Biserica Ortodoxă, duminica a patra din postul Sfintelor Paşti este închinată Sf. Ioan Scărarul. Acest sfânt este sărbătorit în fiecare an la data de 30 martie, dar îi este închinată şi duminica a patra din Postul Mare, deoarece în această perioadă, în biserică, se citeşte din lucrarea "Scara".

Duminica a IV-a din Sfântul şi Marele Post este încă un popas duhovnicesc, alături de celelalte duminici, în acest urcuş duhovnicesc spre Golgota şi spre învierea noastră. În cadrul Sfintei Liturghii din această duminică se citesc două sfinte evanghelii: 

Source: 
arhiram.ro

Slujiri arhierești în Duminica a IV-a din Postul Mare

Sâmbătă, 29 Martie 2014

În Duminica a IV-a din Postul Mare Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, va participa la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, iar Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Mc. Ioan Rusul” din comuna Mălaia, județul Vâlcea.

Source: 
arhiram.ro

Priveghere şi tundere în monahism la Mănăstirea Sărăcineşti

Sâmbătă, 29 Martie 2014

Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat astăzi, 29 martie 2014, la Mănăstirea Sărăcineşti din comuna Cheia, judeţului Vâlcea, slujba Vecerniei cu Litie și Utrenia.

După slujba Privegherii Preasfinţitul Părinte a săvârşit slujba de tundere în treapta monastică a rasoforiei a surorii Nifona, din obştea chinoviei vâlcene, precum şi tunderea în monahism a rasoforei Irina, în prezent monahia Ecaterina.

Source: 
arhiram.ro

Învăţături despre postire - părintele Simeon de la Mănăstirea Pătrunsa

Vineri, 28 Martie 2014

Cu doi ani în urmă, Dumnezeu m-a învrednicit ca, în gura de rai de la Schitul Pătrunsa, să mă îmbogăţesc cu vorbele de duh ale celui care era atunci cel mai vârstnic trăitor din lumea monahală românească, părintele Simeon.

Source: 
Ziarul Lumina